Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

donderdag 5 mei 2016

Pasta met champignons, oesterzwammen, spinazie en paksoi (veggie)

Oesterzwammen zijn de biefstukken onder de champignons. Ze krijgen deze benaming omdat ze, plantaardige dan wel, veel eiwitten bevatten. Hun structuur is stevig waardoor ze makkelijk mooi aanbakken. Ze zijn vetarm en vezelrijk, alles wat we nodig hebben dus.
 
Oesterzwammen kan je makkelijk thuis kweken op een donkere plaats. Tegenwoordig vind je bij de betere tuinzaak kant en klaar pakketten waar je eenvoudig mee aan de slag kan. Met wat geluk kan je er vele keren van oogsten.

Recept: Pasta met champignons, oesterzwammen, spinazie en paksoi



Ingrediënten voor 6 personen

500 g volkoren-of speltpasta
500 g oesterzwammen, gekuist en in repen
200 g kleine Parijse champignons, gekuist
1/2 struik paksoi, gekuist en in reepjes
250 g spinazieblaadjes, gespoeld en ontdaan van harde stelen
2 tenen look, geschild en uitgeperst
peper en zout
enkele takjes jonge tijm, fijngehakt
250 ml lightroom
1 vlootje Philadelphia natuur of zuivelspread van een ander merk
4 el olijfolie
gehakte lenteui voor de afwerking.


Klaar in 30 à 40 minuten

  • Breng een ruime pot water aan de kook en kook de pasta 1 minuut minder dan op de verpakking staat aangegeven. De pasta gaart straks nog verder in de saus.
  • Giet de pasta af (hou een kopje kookwater over), spoel onder heet water en zet apart.
  • Verwarm nu de olie in een ruime pan.
  • Voeg de champignons en de oesterzwammen toe en bak ze gedurende enkele minuten.
  • Voeg de look en de tijm toe en bak zo nog een minuutje.
  • Voeg de paksoi toe en laat even meebakken.
  • Voeg de spinazie toe en roer door de groenten tot de spinazie helemaal geslonken is.
  • Kruid de groenten met peper en zout. heb geen schrik om dit gerecht voldoende te kruiden.
  • Meng nu de Philadelphia met de room en doe dit mengsel bij de groenten. Meng alles goed.
  • Voeg het apart gehouden kookvocht van de pasta toe. Dit bevat zetmeel van de pasta en zorgt ervoor dat je saus zal dikken. Laat de groentesaus enkele minuten pruttelen tot ze mooi indikt.
  • Kruid eventueel nog extra bij naar smaak.
  • Voeg de pasta toe en meng hem goed met de groentesaus zodat hij mooi bedekt is met de saus.
  • Werk af met de gehakte lenteui.


Zet een stuk Parmezaan op tafel en een rasp, zo kan iedereen zijn bord zelf afwerken met de kaas.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten