Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

maandag 20 juni 2016

Groente-kipcurry met notenrijst

Curry's zijn de schotel bij uitstek in de Oosterse keuken. Ze variƫren van mild tot wow, mijn mond staat in brand !
 
In onze streken zijn curry's niet zo ingeburgerd. Vaak blijft het bij een klassieke kipschotel waarbij een currysausje wordt geserveerd.
 
Ik maak vandaag voor jullie een variant met heel veel groenten erin.
 
De notenrijst die ik erbij serveer, kocht ik bij Jumbo (huismerk) en bevat naast rijst heerlijke stukjes noot en pitjes.

Recept: Groente-kipcurry met notenrijst



Ingrediƫnten voor 4 personen

4 kipfilets van 125 g in blokjes gesneden
2 kleine courgettes, ontpit en in blokjes
3 zoete puntpaprika's in verschillende kleuren, ontpit en in reepjes
1 rode ui, geschild en fijn gesneden
2 teentjes look, geschild en fijn gehakt
een bosje lenteui, gekuist en grof gesneden
een klein blikje kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
een handvol gehakte peterselie
1,5 el kerriepoeder
1 tl kurkuma
1/2 tl chilipoeder
peper en zout
250 ml kippenbouillon (mag van een blokje)
300 ml kookroom (light) of kokosroom als je fan bent
een beetje allesbinder indien nodig
wokolie
gebakken uitjes voor de afwerking
enkele gehalveerde kerstomaten voor de afwerking
een doosje notenrijst van 275 g

Klaar in 45 minuten

  • Verwarm 2 el wokolie in een wokpan en bak de kippenblokjes goudbruin. Hal ze uit de pan.
  • Verwarm opnieuw 2 el wokolie en bak de ui samen met de look.
  • Voeg de kerriepoeder, kurkuma en chilipoeder toe en bak even mee.
  • Voeg de courgette, paprika en lente-ui toe en bak even mee.
  • Blus met de kippenbouillon en de kookroom en laat zachtjes sudderen tot de saus wat dikt. Je kan eventueel wat allesbinder gebruiken als je de saus nog te slap vindt.
  • Voeg de kikkererwten toe.
  • Voeg de kippenblokjes terug toe als de groenten beetgaar zijn en warm nog even door.
  • Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en hou warm.
  • Verdeel de rijst over 4 borden en schep er een mooie portie van de groente-kipcurry bij.
  • Werk af met de gebakken uitjes en de kerstomaten.


Een snelle curry boordevol smaak, smakelijk!

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten