Facebook

Katrijn Vanwynsberghe likes

Kookdagboek KatrijnKookdagboek Katrijn
Create your Like Badge
Print Friendly and PDF

Wie ben ik

Mijn foto

Op weekdagen bezorg ik jullie een lekker gerecht met een duidelijk recept zodat je eenvoudig zelf aan de slag kan. Veel plezier !

donderdag 7 juli 2016

Eenvoudige veggie pastagratin met gegrilde groenten

Groenten grillen of roosteren zorgt er altijd voor dat de smaak va je groenten intenser wordt. Worteltjes worden dan bijvoorbeeld lekker zoet.
 
Als je nog wat verse tuinkruiden toevoegt dan krijgen ze een zalig Zuiders aroma.
 
Veggie hoeft zeker niet moeilijk te zijn en wees gerust ook vleeseters zullen van deze pasta houden.

Recept: Eenvoudige veggie pastagratin met gegrilde groenten



Ingrediënten voor 6 personen:

500 g korte pasta naar keuze
2 blikjes tomatenblokjes
2 zoete rode puntpaprika's
1 oranje paprika
2 kleine courgettes
4 wortelen
1 dikke ui
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
olijfolie
150 g geraspte kaas naar keuze

Klaar in 50 minuten


  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Ontpit de paprika's en snij ze in stukken.
  • Snij de courgettes overlangs in 4 repen en dan in stukken.
  • Schil de wortelen en snij ze in schijfjes, hou deze apart van de andere groenten.
  • Schil de ui en snij in stukken.
  • Doe de groenten (behalve de wortelen) en de ui op een ovenschaal en doe er een scheutje olijfolie en de kruiden bij. Meng alles goed.
  • Zet de schaal een kwartiertje in de oven zodat de groenten lichtjes karamelliseren. De groenten moeten nog wat beet hebben want ze garen straks nog verder als de schotel gratineert.
  • Ondertussen breng je water aan de kook en kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na enkele minuten de wortelen toe aan de pasta en kook ze mee gaar.
  • Giet de pasta met de wortelen af en laat even uitlekken.
  • Doe de pasta met de wortelen in een ruime ingevette ovenschaal (met olijfolie).
  • Meng de tomatenblokjes onder de pasta.
  • Haal de groenten uit de oven en meng ze onder de pasta.
  • Strooi de kaas over de pasta en zet de schaal nu in de oven tot de kaas mooi gekleurd is en een mooi korstje vormt.


Deze dampende veggie pasta zal in ieders smaak vallen.

Lieve kookgroetjes van Katrijn!!!